Eforie Sud

Eforie Sud

Things to do - general

Eforie Sud este o parte din orașul Eforie, Județul Constanța, România. Acesta este situat geografic pe coasta de vest a Mării Negre. Este o stațiune de vacanță cunoscută pentru tratamentele terapeutice. Acesta a fost numi „Carmen Sylva” , după pseudonimul literar al reginei Elisabeta între cele două războaie mondiale.

Country Romania
Limbi vorbiteRomana
Monedă utilizatăLei
Aria (km2)7.38 km²

Restaurante

Ai mânca ceva și nu știi ce? Noi îți oferim câteva idei de autoserviri/restaurante unde mâncarea dar și personalul sunt de nota 10 !

Momentan căutăm ce este mai bun pentru dumneavoastră ! (Dacă dețineți un restaurant / autoservire, ne puteți contacta la 0735 643 413 / rezervasigursuport@gmail.com pentru reclamă ).

Nightlife info

Dacă nu ai idee cum să te distrezi pe timp de noapte, noi venim cu câteva idei pentru dumneavoastră în funcție de locația aleasă.

Momentan căutăm ce este mai bun pentru dumneavoastră ! (Dacă dețineți un club, o locație de noapte, ne puteți contacta la 0735 643 413 / rezervasigursuport@gmail.com pentru reclamă ).

Nightlife imagine

Cultură și istorie info

Localitatea Eforie Sud este prima stațiune de pe litoralul românesc, înființată de Ioan Movilă, un boier din părțile Moldovei, la 1899, atunci când s-a pus piatra de temelie a hotelului Movilă. La început stațiunea a purtat numele de Băile Techirghiol-Movilă, mai apoi Băile Movilă sau Techirghiol-Movilă. Potrivit inserțiunii din publicația turistică „Carmen Sylva”, Ioan Movilă poate fi considerat cu toată certitudinea că este fondatorul stațiunii Eforie Sud, al cărei act de naștere este semnat în ultimul an al secolului al XIX-lea. Ioan Movilă a fost un moșier cu idei înaintate, formate cu ocazia studiilor făcute în Apusul Europei, care a cunoscut stațiunile balneare din Europa, apreciind valoarea terapeutică a nămolului lacului Techirghiol și a razelor solare marine, valoare confirmată de către oamenii din aceste locuri, de legendele locale, de rezultatele obținute de medicii militari care tratau aici pe militarii suferinzi din Divizia Dobrogeană încă din 1894. El a luat hotărârea de a întemeia pe moșia cumpărată, o stațiune balneară între plaja mării și lac, în 1899.

Citit mai mult (sursa : Wikipedia )

Cultură și istorie imagine
Casa Monas - Eforie Sud

Casa Monas - Eforie Sud

Strada Tudor Vladimirescu nr 2 Eforie Sud, Eforie Sud
Inchiriez casa P+1 in regim permanent sau pe minim 3 luni,pretul se negociaza in functie de perioada Mai mult
Vila Virginiea - Eforie Sud

Vila Virginiea - Eforie Sud

Strada Carmen Silva, nr.20, Eforie Sud, Eforie Sud
Vila Virginiea va gazduieste in 6 camere duble, situata intr-o zona linistita a statiunii Eforie Sud Mai mult