Olimp

Olimp

Things to do - general

 Olimp este o localitate componentă a municipiului Mangalia din județul Constanța, Dobrogea, România. A intrat în circuitul turistic în anul 1972. Stațiunea era vizitată mai ales pentru curele heliomarine, pentru tratarea unor afecțiuni reumatismale, ginecologice, posttraumatice, endocrinice, respiratorii, dermatologice. Curele Anei Aslan atrăgeau aici mii de vizitatori, inclusiv străini.

„Olimp” este prima dintre cele șase stațiuni ale litoralului, cuprinse între lacul Tatlageac și Mangalia, pe o distanță de 18 km, șirag de stațiuni cunoscute de geografi ca „zona Comorova” iar de administrație sub numele de „Mangalia-Nord”. În zona unde se afla pădurea Comorova și mlaștina Comorova, între 1967-1973 s-a amenajat această înlănțuire de stațiuni de prestigiu internațional, de-a lungul unui țărm dantelat, cu numeroase diguri longitudinale, transversale sau în formă de Y ce protejează plaja de forța de eroziune a valurilor și contribuind la lărgirea plajelor prin depunerile de nisip. Climatul este mai blând decât al stațiunilor aflate spre nordul litoralului.

Plaja stațiunii „Olimp” se întinde pe circa 500 m și este protejată de trei diguri spre care coboară scările hotelurilor „Panoramic”, „Amfiteatru” și „Belvedere”.

Limbi vorbiteRomana
Monedă utilizatăLei

Restaurante

Ai mânca ceva și nu știi ce? Noi îți oferim câteva idei de autoserviri/restaurante unde mâncarea dar și personalul sunt de nota 10 !

Nightlife info

Dacă nu ai idee cum să te distrezi pe timp de noapte, noi venim cu câteva idei pentru dumneavoastră în funcție de locația aleasă.

Nightlife imagine

Cultură și istorie info

În perioadă comunistă, această stațiune era foarte scumpă, fiind considerată de lux, rezervată "tovarăsilor" importanți și "oaspeților de onoare" (de exemplu secretari generali ai Partidelor comuniste occidentale sau intelectuali occidentali comuniști, invitați de Nicolae Ceaușescu). În prezent nu mai este așa de căutată, iar cei care vin aici caută mai ales liniștea și relaxarea.

Cititi mai mult  (sursa : Wikipedia)

Cultură și istorie imagine
Apartament Sunshine - Olimp

Apartament Sunshine - Olimp

Aleea trandafirilor Bl C2 , Olimp
Apartamentul este situat in stațiunea Olimp aproape de plaja cât și de centrele comerciale, restaura Mai mult