Techirghiol

Techirghiol

Things to do - general

Situat la 15 km de Constanța, la 2 km de Eforie Nord, la 4 km de Movilița. Orașul este renumit lacul cu același nume, Sanatoriul Balnear și Mănăstirea Sfânta Maria.

Country Romania
Limbi vorbiteRomana
Monedă utilizatăLei
Aria (km2)46.07 km2

Restaurante

Ai mânca ceva și nu știi ce? Noi îți oferim câteva idei de autoserviri/restaurante unde mâncarea dar și personalul sunt de nota 10 !

 

Nightlife info

Dacă nu ai idee cum să te distrezi pe timp de noapte, noi venim cu câteva idei pentru dumneavoastră în funcție de locația
aleasă.

Cultură și istorie info

Techirghiol (sau Tekirghiol, turcă Tekirgöl, însemnând "lacul barbunului") este un oraș în județul Constanța, Dobrogea, România. Are o populație de 7.292 locuitori. Se află la 15 km de Constanța, la 2 km de Eforie Nord, la 4 km de Movilița. Orașul este cunoscut lacul cu același nume, Sanatoriul Balnear și Mănăstirea Sfânta Maria.

Comunitatea germană din Techirghiol (formată din așa-numiții germani dobrogeni) a fost înființată în 1907, viața religioasă și educația în cadrul acesteia făcându-se sub îndrumarea părintelui Pieger, care a contribuit la ridicarea bisericii, finalizată în anul 1934. În 1940 au părăsit așezarea 256 de germani, fiind strămutați cu forța în Germania, sub lozinca Heim ins Reich (Acasă în Reich), în sat rămânând numai 19.

Cititi mai mult (sursa : Wikipedia)

Cultură și istorie imagine

Din păcate nu există nici o unitate turistică disponibilă la noi în acest moment